HackBlock

Veiliger internetten, ook voor dummies ;-)

1) , wat is dat?

Hacken, wat is dat?
Hacken, wat is dat?

hacken, hoe doen ze dat?

 

Een computer hacken, wat is dat eigenlijk? In het algemeen wordt het gezien als inbreken in een computer, of het stelen van een om een account over te nemen. Heel negatief eigenlijk. Oorspronkelijke ‘hackers’ zijn mensen die gewoon een grote kennis van computers hebben. Zij zijn door hun kennis in staat om zwakke plekken in het systeem op te sporen en te dichten. Is uw computer gehackt, wat nu?

Als een computer gehackt is, wil het zeggen dat iemand heeft ingebroken op de computer van iemand anders. Een computer die geen bescherming heeft tegen virussen, en/of inbraak, is daar uitermate kwetsbaar voor. Een computer zonder goede bescherming wordt zeer snel gehackt.

Hackers hacken uw computer om te stelen of om illegale zaken te verrichten. Hackers zoeken toegang tot de computer van anderen om verschillende redenen.

De hacker wil de wachtwoorden van de eigenaar van de computer te weten komen. Hiermee kan hij onder andere toegang krijgen tot bankaccounts. Ook kan hij inlognamen en wachtwoorden stelen van (andere) websites waar wat te halen valt. Denk daarbij ook aan online abonnementen van allerlei aard. De hacker wil op die manier diefstal plegen.

De hacker zet een programmaatje op uw computer waardoor uw computer spamberichten (agressieve reclame) gaat versturen. Op grote schaal spamberichten versturen is strafbaar. Dus als het vanaf uw pc afkomt loopt de echte verzender geen groot risico om bestraft te worden.

De gehackte computer kan gebruikt worden om er stiekem illegale bestanden op te zetten. Dit kan bijvoorbeeld om (kinder)porno gaan of andere bestanden die om wat voor reden dan ook, bij de wet verboden zijn, zoals bijvoorbeeld illegale software. (De hacker loopt zelf dan geen risico om problemen met justitie te krijgen, maar zijn onwetende slachtoffers wel.)

an ethical social network for a brighter tomorrow

Het enige Social Platform dat je veiligheid en privacy respecteert. Ga voor meer informatie naar: okuna.io. Deelname aan de bèta is nu alleen nog maar mogelijk via een uitnodiging. Stuurmij hier een bericht als je een uitnodiging wilt.