[wpseo_breadcrumb]
iOS12_SMS_bug
TvT

TvT

Apple iOS 12 SMS-bug verzendt berichten naar verkeerde contacten

Apple’s iOS 12 lijkt tegenwoordig de nodige problemen te hebben. Aan de ene kant zien we dat mensen beveiligingskwetsbaarheden ontdekken, zoals die waardoor de toegangscode kan worden omzeild om toegang te krijgen tot de gegevens van de telefoon. Aan de andere kant zien we in een aantal standaard iOS-functies fouten en bugs verschijnen. Onlangs heeft een -bug op iOS 12 talloze gebruikers onaangenaam verrast doordat berichten van deze gebruikers naar de verkeerde ontvangers worden verzonden.

Zie ook artikel op Forbes van Gordon Kelly: Apple iOS 12.0.1 Has An Embarrassing Problem

Berichten worden naar verkeerde contacten verzonden vanwege de iOS 12 -bug

Het probleem is regelrecht in strijd met het privacy paradigma van Apple. Zoals verschillende gebruikers al hebben ondervonden, heeft de nieuwe iOS versie een bug in zijn -functie die inbreuk maakt op de privacy van gebruikers. Deze -bug van iOS 12 zorgt ervoor dat SMS berichten bij de verkeerde contacten terecht komen.

De bug werd gevonden door PiunikaWeb, die de ontdekking openbaar maakte in een blogpost. Zoals gemeld, vond hij verschillende iOS 12-klanten die klagen over een probleem met op alle Apple-apparaten. De bug verschijnt in de onlangs gelanceerde functie Unified Thread Functionality.

Degenen die een upgrade naar iOS 12 hebben uitgevoerd, hebben mogelijk het samenvoegen van gesprekslijnen (threads) van een enkel contact waargenomen. Apple heeft deze functie naar verluidt gelanceerd ten behoeve van gebruikersgemak, waarbij alle gesprekslijnen van een enkele gebruiker in één thread worden samengevoegd. Ondanks dat dit goed klinkt en op zich wel handig is, werd het al snel een irritant probleem voor de gemiddelde iOS-gebruiker. Door het beveiligingslek heeft chats onjuist samengevoegd, waardoor gebruikers nu berichten naar de verkeerde ontvangers sturen.

Verontwaardigde gebruikers overspoelden met klachten over deze bug. Sommigen zeggen zelfs dat ze problemen hebben wanneer ze dezelfde Apple ID delen met hun familie.

https://.com/jbdmurphy/status/1046472603110641672

Fix? Nog niet!
Sinds de bug hebben velen zich tot de Apple Support Forums gewend om hun problemen te delen. Terwijl één gebruiker de vraag stelde over het onjuist samenvoegen van berichtlijnen, klikten 658 anderen op de knop ‘Ik heb deze vraag ook’.

Velen wachten gretig op een patch. Tot nu toe heeft Apple geen officiële verklaring vrijgegeven over een oplossing voor deze uitglijder. Desondanks reageert Apple Support op actief op gebruikers die hen taggen tijdens het plaatsen van hun klachten. Hoewel een oplossing niet beschikbaar is, heeft een Apple-gebruiker het antwoord gedeeld dat hij van Apple Support op Twitter heeft gekregen.

 

 

 

Deel deze post op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Blog Archief

Selecteer een maand

Zoek in het archief

Stel een vraag