[wpseo_breadcrumb]
Win10okt18_0a
TvT

TvT

De oktoberupdate van Windows 10 wordt op 2 oktober uitgebracht

We weten al een tijdje dat de nieuwste voor 10, met de codenaam ‘Redstone 5', in oktober zou verschijnen, maar nu hebben we een zo goed als zekere datum: 2 oktober 2018, dezelfde dag waarop Microsoft een evenement organiseert om over hun nieuwe Surface-producten te praten.

Dit is volgens Windows Latest en ZDNet, die een bericht vonden op het MyDigitalLife-forum van een persoon die een XML-bestand op de productenpagina van Microsoft had gevonden waarnaar de datum werd verwezen. Dat klinkt als een raar verhaal, maar zo werken deze dingen in die wereld nu eenmaal. De datum is sowieso logisch, omdat Microsoft op die dag bij een groot evenement allerlei andere dingen gaat aankondigen.

Dit betekent dus dat Build 17763 de definitieve versie is van Windows 10 oktober 2018 Update, ervan uitgaande dat de informatie klopt en er geen “last minute” problemen meer komen.

De nieuwe oktober-update? Maar wat betekent dat?

De update van oktober 2018 bevat een vracht aan nieuwe functies. voor mensen die niet op het Insider-circuit actief zijn, hieronder een kleine greep uit deze nieuwe functionaliteit:

  • Klembord geschiedenis en synchronisatie tussen .
  • Donker thema voor de bestandsverkenner.
  • vanaf je pc met de app “Uw telefoon”.
  • Swiftkey-ondersteuning op het aanraaktoetsenbord.
  • Compleet nieuw screenshot-hulpprogramma.
  • Windows Defender is nu Windows Security.
  • Notepad heeft een vracht aan nieuwe functies, waaronder Unix line-ending support.
  • En nog een heleboel andere nieuwe functies … waarover in een volgend bericht meer.

Er is één ding dat je wel in de gaten moet houden voordat je de update volgende week installeert: als je computer te weinig schijfruimte heeft, zal de update van oktober mislukken. In principe controleert Windows Update voordat de update gestart wordt niet of je voldoende schijfruimte hebt om de update daadwerkelijk uit te voeren. In mijn opinie erg slordig van Microsoft. Lees hier hoe je schijfruimte vrij kunt maken.

Heb je geen zin om op de update te wachten? Je kunt altijd deelnemen aan het Windows Insider-programma van Microsoft.

Als je ervan houdt om met je PC op het scherpst van de snede te leven, hoef je niet te wachten tot Microsoft één of twee keer per jaar gigantische updates voor Windows uitbrengt – je kunt gewoon deelnemen aan het Insider-programma en nieuwe functies testen zodra Microsoft ze vrijgeeft. Zo heb je altijd het snelste alle nieuwe functies. Let op: daar kunnen dus nog wél bugs in zitten.

Microsoft biedt binnen het Insider programma 3 verschillende “Ringen” om uit te kiezen, de snelle, de langzame en de release-preview, die ook in die volgorde verschijnen. Als je echt bij de vroegste updates wilt zitten, kun je je aanmelden voor de snelle ring, je krijgt dan alles meteen. Als je de pc dagelijks gebruikt en moeilijk kunt missen kun je beter een van de andere ringen kiezen, maar ook dan krijgt je de nieuwe functies ruim voordat de officiële uitrol is.

De Insider builds zijn grotendeels relatief stabiel, maar er kunnen dus problemen in zitten. Als je dat liever niet hebt, kies dan beslist niet voor de Fast-ring. Verder is het nog belangrijk om op te merken dat ja als je van Insider Preview terug wilt naar normaal, Windows waarschijnlijk helemaal opnieuw geïnstalleerd moet worden. Dus denk er even goed over na voordat je het Insider programma in wilt stappen.

Zorg er in ieder geval voor dat je een goede hebt voor het geval er iets misgaat tijdens de update. Zie “De beste oplossingen voor backups” voor meer informatie omtrent dit onderwerp.

Deel deze post op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Blog Archief

Selecteer een maand

Zoek in het archief

Stel een vraag