[wpseo_breadcrumb]
Instagram Hacked 01
beheer_a6kpbwh2

beheer_a6kpbwh2

High-profile Instagram-accounts gehackt en gegijzeld voor losgeld

Instagrammers, met name degenen met invloedrijke profielen, moeten zich (beter) beschermen tegen dreigingen op het . Hackers richten zich op het moment op bekende -accounts om hoge bedragen aan binnen te halen. In de afgelopen tijd zijn de Instagram-accounts van een aantal prominente gebruikers gehackt en gegijzeld met als doel hoge bedragen aan losgeld.

Instagram-accounts gehackt voor Bitcoin losgeld

Sommige zeer prominente Instagrammers verloren toegang tot hun accounts in de recente golf van hacks. Naar verluidt eisen aanvallers losgeld in Bitcoins voor het vrijgeven van de Instagram-accounts. De getroffen profielen behoren vermoedelijk tot spraakmakende gebruikers met een grote aanhang en een aanzienlijke sociale invloed.

Volgens het rapport sturen de hackers een bericht aan het slachtoffer waarin een losgeld wordt geëist om het account vrij te geven. Anders dreigen ze het account te verwijderen. Hieronder staat een kopie van het bericht dat de slachtoffers ontvangen.

Het “Instagram-account” gehackt bericht

Motherboard interviewde verschillende slachtoffers van deze hackcampagne. Bijna elk slachtoffer had dezelfde boodschap van een genaamd “Pumpam” gekregen. De strategie van de hacker lijkt ook in alle gevallen dezelfde, wat erop wijst dat alle hacks teruggrijpen naar dezelfde campagne / hacker(s).

Zoals gezegd, werden alle slachtoffers van de hack op de hoogte gebracht door de van de hackers. Tevens ontvingen zij een e-mail van Instagram die een wijziging in het e-mailadres van het account meldde. Als de slachtoffers de veranderingen terug probeerden te draaien kwamen zij erachter dat dit niet meer ging. Uiteindelijk betaalden de slachtoffers ten einde raad het losgeld zoals geëist door de hackers. In sommige gevallen verwijderden de hackers toch de accounts, zoals in het geval van Kevin Kreider – een fitnessgerichte Instagrammer.

Instagram besteed er (nog) geen aandacht aan

Motherboard verklaarde dat Instagram geen erg behulpzame rol speelde om de slachtoffers te helpen hun accounts terug te krijgen. Volgens de slachtoffers, kregen ze bij het melden van de hacks van Instagram alleen generieke (automatische) service berichten. Kreider kreeg uiteindelijk zijn account terug nadat Motherboard contact had opgenomen met Instagram. Instagram heeft tot op heden nog steeds geen commentaar op de zaak gegeven.

Momenteel is het moeilijk om veel details over deze hackcampagne te geven of te voorspellen wat er verder staat te gebeuren. Evenmin weten we tot nu toe iets over de hacker(s) en hun oorsprong. Instagram-gebruikers moeten zeer voorzichtig en alert zijn tijdens het gebruik van hun accounts. Zorg ervoor dat je niet op kwaadaardige links klikt. Zorg er bovendien voor dat je een bijgewerkte back-up hebt van belangrijke informatie die op Instagram wordt gedeeld om eventuele verliezen te beperken.

De recente campagne volgt kort op een eerdere massale hackcampagne waarbij de gebruikers hun Instagram-accounts verloren nadat hun e-mailadressen waren gewijzigd. In dit geval waren de hackers vermoedelijk Russen en leken ze zich niet bezig te houden met geld verdienen, omdat ze geen losgeld vroegen van de slachtoffers.

Deel deze post op:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Blog Archief

Selecteer een maand

Zoek in het archief

Stel een vraag