[wpseo_breadcrumb]
update
TvT

TvT

Microsoft: aanstaande Windows Update kan mislukken als je harde schijf te vol is

Volle harde schijven kunnen er, volgens , toe leiden dat aanstaande - van oktober 2018 mislukt. Het update systeem controleert niet op voldoende opslagruimte voordat de update wordt geïnstalleerd. Je moet dus zelf checken of er voldoende ruimte is.

De update van Windows 10 oktober 2018 biedt een aantal verwachtte functies, zoals klembordsynchronisatie en de mogelijkheid om berichten vanaf je pc te verzenden. Maar er is een onvolkomenheid in het updateproces.

Van een Microsoft-ondersteuningsdocument (via PC World):

Op Microsoft Windows 10-systemen met beperkte opslagruimte (zoals thin clients of embedded systemen), kan het installeren van de update mislukken wanneer je Windows Update uitvoert.

Wat is de oorzaak van dit probleem? Het document is vrij duidelijk en stelt: “Windows Update controleert systemen niet op voldoende schijfruimte voordat het wordt geinstalleerd”, wat op zijn minst verrassend is. Microsoft geeft ook niet aan hoeveel ruimte nodig is om de update te installeren.

Microsoft gaat verder met het aanbevelen van enkele stappen voor het vrijmaken van ruimte, waaronder het verwijderen van tijdelijke bestanden, het verwijderen van gedownloade bestanden en het legen van de prullenbak.

We raden aan om het hulpmiddel voor vrije ruimte, dat tegenwoordig standaard in Windows 10 settings zit te gebruiken om zo veel mogelijk ruimte vrij te maken. Ga naar: Instellingen> Systeem> Opslag om wat ruimte vrij te maken voordat je de update van oktober 2018 uitvoert.

Zie onderstaande stappen.

Start “Instellingen” op en klik op “Systeem”.

Klik op “Opslag” en daarna op “Nu ruimte vrijmaken”.

Vink alles aan dat je wilt verwijderen.

Klik daarna op: “Bestanden verwijderen”.

Deel deze post op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Blog Archief

Selecteer een maand

Zoek in het archief

Stel een vraag