[wpseo_breadcrumb]
Windows-10-Okt-Upd-Deleting-Files
TvT

TvT

Microsoft legt uit waarom de Windows Update van oktober 2018 bestanden verwijderde

heeft de update van 10 oktober 2018 gestopt omdat het de bestanden van sommige mensen heeft verwijderd. Microsoft heeft het probleem verholpen en legt uit wat er is gebeurd.

Volgens John Cable van Microsoft, die uitleg geeft in een bericht op Microsoft Windows Blog, was het een probleem met de “Known Folder Redirection” -functie. Dit is de functie waarmee je bijvoorbeeld een bekende map zoals C:\Gebruikers\Naam\Downloads naar D:\Downloads kunt verplaatsen. Andere mappen die u kunt verplaatsen, zijn onder andere Bureaublad, Documenten, Afbeeldingen en 's.

Na de Update van april 2018 meldden sommige mensen die eerder deze functie hadden gebruikt een extra lege kopie van de oorspronkelijke map. Er verscheen bijvoorbeeld een lege kopie van de oorspronkelijke map C:\Gebruikers\Naam\Downloads. Dus om het probleem op te lossen introduceerde Microsoft code die oude, lege mappen zou verwijderen.

Er was echter een probleem: de code verwijderde deze mappen, zelfs als ze niet leeg waren. Dus, als je de map Downloads verplaatst naar D:\Downloads maar nog steeds een map C:\Users\Name\Downloads had met daarin bestanden, zou de Update van oktober van oktober 2011 de oorspronkelijke map en de bestanden erin verwijderen.

Microsoft heeft het probleem nu opgelost en Windows 10's Update van oktober 2018 zou moeten stoppen met het verwijderen van deze “oude” mappen waar nog bestanden in staan. Maar het is redelijk choquerend dat Microsoft de plank in eerste instantie zó missloeg. Ze hadden de mappen alleen moeten verwijderen als ze echt leeg waren geweest! Daar werd blijkbaar niet op gecheckt.

Als je hierdoor gegevens bent kwijtgeraakt, adviseert Microsoft Support je om (in Nederland) 020-5001500 te bellen voor hulp. Microsoft-winkels (in Nederland in Amsterdan, Utrecht en Rotterdam) proberen ook te helpen en kunnen je misschien helpen bij het herstellen van je verwijderde bestanden.

De nieuwste versie van de update van oktober 2018 gaat eerst naar de Windows Insiders community voor aanvullende tests voordat de update verder wordt uitgerold naar de “reguliere” Windows 10-gebruikers.

We raden je in ieder geval aan minimaal bij elke update een back-up van je bestanden te maken om jezelf in de toekomst tegen dergelijke bugs te beschermen. Nog beter is natuurlijk op regelmatige tijden backups maken. Zie “De beste oplossingen voor backups” voor meer informatie.

Deel deze post op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Blog Archief

Selecteer een maand

Zoek in het archief

Stel een vraag