[wpseo_breadcrumb]
Win10 update teruggetrokken 00
TvT

TvT

Microsoft trekt de Windows Update van 10 oktober 2018 terug vanwege verwijderen van bestanden

Er ging op het web al een paar dagen de rond dat de Windows 10 van oktober 2018 de bestanden van mensen verwijderde, en nu heeft het probleem in feite bevestigd door de update stop te zetten.

Op de ondersteuningswebsite van Microsoft hebben ze een bericht geplaatst waarin staat dat ze de update onderbreken terwijl ze het probleem verder onderzoeken – en ze zeggen heel duidelijk dat als je de update al hebt gedownload, je deze voor nu niet moet installeren.

We hebben de uitrol van de Windows Update van 10 oktober 2018 (versie 1809) * voor alle gebruikers onderbroken omdat we geïsoleerde rapporten onderzoeken van gebruikers die sommige bestanden missen na het updaten.

Als je last hebt gehad van de die het verwijderen van bestanden veroorzaakte, vragen zij je ook om contact met hen op te nemen om het probleem op te lossen en om te stoppen met het gebruik van het apparaat. Dat is interessant en betekent meestal dat de hersteloptie een hulpprogramma gebruikt om verwijderde bestanden te herstellen – als je de pc intensief gebruikt, kan deze die bestanden weer overschrijven voordat ze kunnen worden hersteld.

Als je handmatig op updates hebt gecontroleerd en denkt dat je een probleem hebt met ontbrekende bestanden na een update, minimaliseer dan het gebruik van het betreffende apparaat en neem direct contact met ons op via +31-(0)20 500 1500 of zoek een lokaal nummer bij je in de buurt ://support.microsoft.com/nl-nl/help/4051701/global-customer-service-phone-numbers. Je kunt ook een ander apparaat gebruiken om contact met ons op te nemen op https://support.microsoft.com/nl-nl/contactus/ (link is afhankelijk van het land van herkomst).

Dit werd ook herhaald door Dona Sarkar op Twitter, die het Windows Insider Program beheert, die zei dat Microsoft de tools heeft om jouw bestanden terug te krijgen:

 

Dit is een zeer ongelukkige bug, en gelukkig komt zo'n ernstige bug bij Microsoft niet vaak voor. Het is onwaarschijnlijk dat dit een enorm aantal gebruikers trof, maar met 700 miljoen installaties van Windows 10 moet Microsoft voorzichtiger zijn met updates, omdat zelfs een klein percentage van de getroffen pc's nog steeds miljoenen gebruikers raakt.

Zie dit ook als een goede waarschuwing om altijd een van je te maken voordat je iets belangrijks gaat doen, zoals het installeren van een van de lente / herfst-updates voor Windows 10. Dit altijd grote updates met een veel toevoegingen en veranderingen.

Natuurlijk is een goede backup maken altijd de beste voorzorg voor dit soort problemen. Zie “De beste oplossingen voor backups” voor meer informatie.

Deel deze post op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Blog Archief

Selecteer een maand

Zoek in het archief

Stel een vraag