[wpseo_breadcrumb]
whatsapp verificatie codes
TvT

TvT

Stuur Whatsapp verificatiecodes nooit door!

Je hoeft niet meteen in paniek te raken als je een -bericht hebt ontvangen waarin staat dat je een verificatiecode van hebt ontvangen. Het bericht komt inderdaad van WhatsApp en niet schadelijk mits je de code niet aan iemand anders afgeeft of doorstuurt. In het bericht staat ‘Je hebt een WhatsApp-verificatiecode ontvangen. jouw code is 123-456'. De code wordt door de WhatsApp-servers verzonden wanneer een nieuwe gebruiker op WhatsApp registreert. De code is een verificatietekst die door de servers wordt verzonden naar het mobiele nummer van de gebruiker en de WhatsApp-app zal de code automatisch detecteren en zichzelf activeren. Toch moet je voorzichtig zijn als je deze berichten meerdere keren ontvangt.

Dus als je één keer zo'n bericht hebt ontvangen, kan het zijn dat iemand met een telefoonnummer dat bijna hetzelfde is als jij, zijn WhatsApp-messenger probeert te activeren. Als hij of zij per ongeluk jouw nummer heeft ingetypt (mogelijk is er een fout opgetreden bij het invoeren van het nummer) ontvang je zo'n bericht. Het sms-bericht heeft ook een URL ‘://v.whatsapp.com/123456' die je naar de WhatsApp-website brengt, zodat je de applicatie naar je telefoon kunt .

Als je WhatsApp al hebt geïnstalleerd en gebruikt, kun je het bericht gewoon negeren. Als je het bericht vaker krijgt, kan het zijn dat iemand probeert toegang te krijgen tot jouw WhatsApp-account. Maak je niet druk – zonder de code kan een ander jouw WhatsApp-account niet activeren op zijn/haar telefoon. Je moet echter voorzichtig zijn als je je telefoon een tijdje hebt achtergelaten en iemand toegang kan krijgen tot het sms-bericht voor de code. Zorg er altijd voor dat jouw is vergrendeld met een pincode of en zorg ervoor dat je alle meldingen op je vergrendelingsscherm uitschakelt (die staan bij en Android namelijk standaard aan). Als de meldingen zichtbaar zijn op je vergrendelingsscherm, kan een kwaadwillend persoon (of een flauwe grappenmaker) in de meldingsbalk kijken en zo de code aflezen, waarna hij zijn WhatsApp met jouw nummer kan activeren. WhatsApp wordt dan op jou telefoon automatisch gedeactiveerd. Je weet niet wat er nu gebeurt op jouw WhatsApp. Als jouw WhatsApp gedeactiveerd is, kun je de app opnieuw activeren nadat je om een ​​nieuwe code hebt gevraagd of je kunt WhatsApp helemaal opnieuw installeren.

Deel deze post op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Blog Archief

Selecteer een maand

Zoek in het archief

Stel een vraag