[wpseo_breadcrumb]
TvT

TvT

Windows 10 oktober 2018 Update: Release – Halt – Bug – Fix!

10 oktober 2018 kwam als een patchbundel die bedoeld was om het gemak van gebruikers te vergroten. Direct na het uitrollen van de patch ondervonden gebruikers echter meer problemen dan gemak toen ze hun documenten kwijtraakten. Hoewel de update veel interessante functies heeft opgeleverd, heeft dit ene probleem van het verwijderen van documenten en bestanden chaos gecreëerd. moest de rollover stoppen. We horen nu echter dat Microsoft deze fout heeft verholpen. Laten we eens kijken!

Update voor Windows 10 oktober 2018 – Buggy Fix!

Windows 10 oktober 2018 Update is snel naar het nieuws gekomen vanwege een kritieke bug die gebruikers verontrust. Direct na de roll-out verloren gebruikers hun gegevens toen documenten werden verwijderd uit de map ‘Mijn documenten'. Uit frustratie begonnen gebruikers hun klachten te posten op -forums.

 

Toen het aantal klachten uiteindelijk flink steeg, merkte Microsoft het probleem op en stopte de update. Zoals vermeld in hun blog,

“Vorige week hebben we de uitrol van de Windows Update van 10 oktober 2018 (versie 1809) voor alle gebruikers onderbroken, omdat we diverse rapporten hebben onderzocht van gebruikers die bestanden misten na de update.”

Uiteindelijk heeft Microsoft uit voorzorg alle 1809-media uit alle distributie kanalen gehaald. Desalniettemin bevestigd Microsoft dat de bug alleen betrekking heeft op gebruikers die hun systemen handmatig hebben bijgewerkt. Dit betekent dat slechts een fractie van het totale aantal Windows 10-gebruikers is geraakt.

“Hoewel de rapporten over daadwerkelijk gegevensverlies lijken mee te vallen (een honderdste van een procent van de installaties van versie 1809), elk gegevensverlies is ernstig.”

Microsoft heeft de klachten onderzocht en ontdekte het probleem. Ze leggen uit,

“We hebben alle rapporten over gegevensverlies volledig onderzocht, alle bekende problemen in de update geïdentificeerd en opgelost en interne validatie uitgevoerd …Dit gebeurde als Known Folder Redirectory (KFR) in het verleden was ingeschakeld, en de bestanden in de originele “oude ” maplocatie blijven in plaats van te wordt verplaatst naar de nieuwe, omgeleide locatie… In eerdere feedback van de Windows Update van 10 april 2018 meldden gebruikers met KFR een extra, lege kopie van bekende mappen op hun apparaat. Op basis van feedback van gebruikers hebben we in de update van oktober 2018 code geïntroduceerd om deze lege, dubbele bekende mappen te verwijderen. Die wijziging, gecombineerd met een andere wijziging in de bouwsequentie van de update, resulteerde in het verwijderen van de originele “oude” maplocaties en hun inhoud, waardoor alleen de nieuwe “actieve” map intact bleef. “

 

Auto-Deletion Bug gevonden – gepatched – en uitgebracht voor Insiders Only

Gelukkig heeft Microsoft de fout in het verwijderen van Windows 10-bestanden opgelost. Ze zijn klaar om de update voor gebruikers opnieuw uit te brengen. Maar dit zal voorlopig beperkt worden tot Windows-insider gebruikers.

“We zetten de volgende stap naar de heruitgave van de update van Windows 10 oktober 2018 door de bijgewerkte versie eerst aan onze Windows Insider-community te leveren.”

Met deze beperkte release kunnen insiders de update testen en eventuele problemen die ze ondervinden met de updates aan Microsoft melden. Dit zal de techgigant helpen Windows 10-gebruikers te beschermen tegen eventuele verdere problemen. Nadat alles goed is verlopen, zullen ze de updates voor alle gebruikers opnieuw vrijgeven.

://.com/Dark_Solutions/status/1049929628624801792

Voor nu, voor degenen die gegevensverlies hebben geleden, raadt Microsoft aan contact op te nemen met hun klantenondersteuning. Ze zullen je helpen…

Natuurlijk is een goede backup maken altijd de beste voorzorg voor dit soort problemen. Zie “De beste oplossingen voor backups” voor meer informatie.

Heeft je dit automatische verwijderingsprobleem (of andere problemen) met de Windows 10-update op je pc ervaren? Deel je mening met ons door op deze post te reageren.¶

Deel deze post op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Blog Archief

Selecteer een maand

Zoek in het archief

Stel een vraag