[wpseo_breadcrumb]
win10-zipfolder-probleem-01
TvT

TvT

Windows 10 versie 1809 geplaagd door een nieuw probleem omtrent gegevensverlies

Het ziet er niet zo goed uit voor Windows 10-versie 1809, de van oktober 2018 voor het Windows 10-besturingssysteem van Microsoft.

moest de een paar dagen na de release terugtrekken vanwege een probleem met gegevensverlies dat gevolgen had voor sommige apparaten. Hoewel het probleem niet erg wijdverspreid was – het trof maar 1 op elke 10.000 gebruikers – het was serieus genoeg om de release te stoppen en terug naar de tekentafel te gaan. Het probleem was een “major issue” zoals Microsoft het zelf noemde, maar helaas niet het enige probleem waar gebruikers van Windows 10-versie 1809 last van hadden.

heeft al een bijgewerkte versie naar Insider-gebruikers gepusht, maar de wordt vooralsnog nog niet uitgerold op Windows Update of andere distributiekanalen voor stabiele versies.

Het probleem met gegevensverlies had toen betrekking op systemen waarop sommige standaard mappen zoals documenten of afbeeldingen naar een andere locatie werden verplaatst zonder de bestanden die ze bevatten mee te verplaatsen. De bug verwijderde de bestanden in de originele map.

Windows 10 gegevensverlies

De nieuwe bug lijkt van invloed te zijn op bewerkingen met archieven. Een Reddit-gebruiker meldde dat Windows 10-versie 1809 de gebruiker niet meer waarschuwt als bestanden overschreven dreigen te worden, bijvoorbeeld wanneer een bestand naar een plek wordt gekopieerd waar al een bestand met dezelfde naam staat. (Zie plaatje hierboven.)

Eerdere versies van Windows 10 zouden de gebruiker vragen om een ​​actie zoals het vervangen van het originele bestand door de nieuwe kopie of het overslaan ervan. Windows 10-versie 1809 geeft als we de berichten mogen geloven geen prompt meer, maar overschrijft automatisch in de geselecteerde doelmap, zonder enige waarschuwing.

Een ander rapport suggereert dat het ook kan gebeuren dat dezelfde bewerking stilletjes mislukt door helemaal geen bestanden te overschrijven en gebruikers er niet om te vragen. In dat geval zijn de bestanden dus gewoon niet gekopieerd.

Een derde rapport op Reddit suggereert dat slepen en neerzetten van gecomprimeerde mappen naar andere gecomprimeerde mappen soortgelijke problemen kent. De kopie “verschijnt” maar als de gebruiker de bestanden in de doelmap controleert, zijn de bestanden niet bijgewerkt.

Alle drie de rapporten suggereren dat een deel van het -gerelateerde gedrag in het besturingssysteem op een of andere manier niet meer werkt. De gebruikers op bovenstaande forums hebben niet aangegeven of ze de ingebouwde zip-functionaliteit of een applicatie van derden hebben gebruikt; het lijkt waarschijnlijk dat de bug alleen de ingebouwde zip-functionaliteit van Windows 10 beïnvloedt en geen programma’s van derden zoals Bandizip, WinRar of 7-Zip.

Ik heb het zelf getest met WinZip en die doet het gewoon goed, dus mijn voorzichtige conclusie is dat het toch echt een Windows probleem is.

Later geplaatste opmerkingen op forums bevestigen bovenstaande: het probleem is alleen van invloed op de ingebouwde -functionaliteit van Windows 10 versie 1809 en niet op toepassingen van derden.

Conclusie

Het valt nog te bezien of erin slaagt om dit probleem opgelost te hebben wanneer het de update van de Windows 10-versie 1809 opnieuw vrijgeeft. Gebruikers van Windows 10 versie 1809 zouden in de tussentijd kunnen overwegen om voor de zekerheid een ​​-applicatie van derden te gebruiken voor alle ZIP gerelateerde bewerkingen, zoals:

Zie voorgaande blogpost met soortgelijke onderwerpen:

Deel deze post op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Blog Archief

Selecteer een maand

Zoek in het archief

Stel een vraag